Opnå en bedre restitution

Det er vigtigt at holde hviledage i en aktiv hverdag. Det skyldes, at musklerne har brug for at genopbygge sig selv efter træning. Det er dog muligt at fremskynde sin restitution, så kroppen hurtigere bygger sig selv op igen. Derfor har vi herunder samlet en række tips og tricks til, hvordan du optimerer din restitution i hverdagen. Vi har lagt vægt på, at det ikke skal være langvarige procedurer, som kræver det store af dig. Det skal være nemt at gå til, og så skal det kunne gøres derhjemme, så det nemt kan tilgås i hverdagen. Læs med her for at blive klogere på din restitution.

Roterende muskelgrupper

Hvis man ønsker at optimere sin restitution, så kan du faktisk allerede forbedre det undervejs i din træning ved at ændre i din træningsrutine. De fleste har nok hørt om ”leg day”, ”chest day” osv, men der er faktisk en grund til, at mange vælger at træne udvalgte muskelgrupper på bestemte dage. Det skyldes, at når dine ben restituerer, så kan du sagtens give plads til at træne en anden muskelgruppe. For dig, der træner ofte, betyder det, at du ikke på samme måde nedbryder gruppen. På den måde kan du undgå skader og unødige smerter, men fortsat opbygge din muskelstyrke.

Udstrækning

Selvom udstrækning efter træning har varierende resultater i videnskabelige undersøgelser, så anbefales det som udgangspunkt. Lidt ligesom ved massage kan udstrækning nemlig være med til at forbedre udskillelsen af affaldsstoffer fra kroppen. Det betyder, at musklerne hurtigere kommer sig efter endt træning. Dog er det helt klart, at udstrækning kan gøre mobiliteten i kroppen bedre. For den enkelte betyder det, at man kan komme længere ud i øvelserne, og på den måde få en bedre træning. Derfor bør man fortsat strække ud efter endt træning, om ikke andet så for at opnå mere fleksibilitet i muskler og led.

Massage

Man kan ikke komme uden om, at massage er godt for musklerne og bindeled. Men faktisk er massage helt optimal til aktive mennesker i restitution. Det skyldes, at bevægelserne er med til at fremskynde processen med at udskille affaldsstoffer fra kroppen. På den måde får du hurtigere muskler, der er klar til at træne igen. Massagen kan købes professionelt, den kan udføres af kæresten eller man kan få en massagestol til hele kroppen. På den måde kan man nemt og hurtigt få dækket hele kroppen med dybdegående massage uden at forlade matriklen.