Mangler du også et godt program til din genoptræning? Så er du det rette sted, for vi vil nemlig hjælpe dig videre, så du kan fungere optimalt igen, og dermed også have færre smerter. Hvis du har muligheden for at bruge tiden og pengene på en fysioterapeut, vil vi klart anbefale, at du henvender dig til en. Men en genoptræning behøves ikke at komme gennem en fysioterapeut, hvor du skal afgive mange penge. Disse øvelser kan du nemlig lave derhjemme.
Årsagerne er mange
Der kan være mange forskellige årsager til, at man har brug for en genoptræning. Det kan være, at du er en sportsudøver, som dyrker meget sport, og dermed træner meget. Men det kan også være, at det er dit daglige job som gør, at du har brug for en specifik genoptræning. Det vil typisk være, hvis du har et fysisk job, som lagermedarbejder, skraldemand eller er den lokale tømrer i Hørning. Men faktisk kan et stillesiddende job også lede til behov for genoptræning. Det kan være et kontorarbejde, hvor du kan få dårlige skuldre.
Overkroppen
For at styrke overkroppen kræver det først og fremmest, at du har gode ryg- og mave muskler. Det er nemlig disse muskler, som holder dig, oprejst og gør, at du kan holde den gode holdning. Mange skader starter med dårlige rygmuskler, som giver rygskader. For at træne din ryg, arme og skuldre burde du anskaffe dig minimum to håndvægte, som kan hjælpe dig med at skabe stabilitet i musklerne. Her skal du blot løfte dem i forskellige stillinger, så du kan træne både ryg, arme og skuldre.
Underkroppen
Her ser vi typisk, at skaderne sidder i knæene eller i hofterne. Derfor kan konditræning også hjælpe på dette. Hvis du begynder at gå flere og længere ture, vil du allerede der, kunne mærke en kæmpe forskel. Derudover kommer du også langt med en kettlebell, som du kan træne hele underkroppen med. Dertil bør du også have nogle træningselastikker. Som giver dig ekstra mulighed for at kunne træne de små muskler i knæene.
Find overskuddet
Du skal være forbedret på, at det godt kan gøre ondt i starten, når du er begyndt. Det gælder både, når du er i gang med træningen, men også dagene efter. Det er blot et godt tegn, men mærker du for meget ømhed under træningen, skal du være opmærksom. Måske du skal gøre det færre gange eller med mindre vægte.
Dertil er der ikke andet at sige, end husk din tålmodighed, og giv dig i kast, når du har overskuddet til dig. Men mange skal lige starte og presses ud i det.