Bliv klar til årets skiferie

Den helt store skisæson står for døren, når familier, gymnasier, videregående uddannelser og mange flere sætter kursen nord- eller sydpå mod koldere egne. Men hvad er egentlig vigtigt at have klar, når man sådan skal have brædder på fødderne og suse ned ad pisterne? Her i artiklen har vi samlet nogle gode råd til dig, der skal på skiferie inden for de næste ugers tid.

En stærk krop

At stå på ski er utroligt belastende for kroppen. Især knæene bliver hårdt belastet, når du drøner ned ad pisterne med fuld fart på. Lige meget, om du er nybegynder eller en fast tilbagevendende skier, så er det utroligt vigtigt at gøre kroppen fysisk klar. Det kan gøres derhjemme såvel som i fitness, hvor du bygger musklerne i og omkring knæet op, så du har den bedste forudsætning for at undgå skader. Find eventuelt et træningsprogram på nettet eller hold selv fokus på ikke at skippe legday, så du kan blive klar.

Du kan også styrke din krop ved at massere den krop. På den måde får du stimuleret nogle muskler, som du ikke benytter så tit. Er du ikke til at betale i dyre domme for at gå til massør, så kan en god massagestol være en effektiv måde at få massage på derhjemme.

Det rigtige udstyr

Man kommer ikke udenom, at det er vigtigt at have udstyret i orden, når man skal på ski. Det skyldes, at du i høj grad får en bedre oplevelse, når udstyret spiller som det skal. Mange anskaffer sig selv en hjelm, briller og skitøj, da det langt hen ad vejen kan betale sig frem for at leje det. Hvis du ikke selv er klar til at købe skiudstyr, så er det vigtigt at leje skiudstyr for pålidelige forhandlere. Det er derfor en god idé at leje det hjemmefra, så du kan finde det bedste udstyr til en udmærket pris.

Gå på mod

Når man er på skiferie, så er det altid vigtigt at have en god balance mellem det store overblik og gå-på-mod. Det skyldes, at det kræver en vis del vovemod at udfordre sig selv på skiene, men man må samtidig ikke tage munden for fuld. Ellers risikerer man bare at komme til skade, hvilket kan være ødelæggende for hele turen. Så husk at tage en udfordring op, men også kende dine egne begrænsninger. Så er det bare at spænde skiene på og kaste sig ud på pisterne.