Tre gode råd til at slappe af efter en hård træning

Der findes næsten ikke noget bedre, end når man efter en lang, hård træning, hvor man har givet sig 100%, endelig kan koble fra og få pulsen ned – velvidende, at man nu kan slappe af med god samvittighed. Mange glemmer dog hurtigt, at tiden efter en hård træning også er vigtig – kroppen har lige nedbrudt sig selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at passe på den. Det kan man gøre på flere måneder, og her kommer nogle bud på, hvad der fungerer bedst.

Gå en lang tur

Har du lige løbet en lang tur, spillet en hård fodboldkamp eller kæmpet dig gennem en anstrengende styrketræning, kan du med fordel gå en lang tur for at afspænde kroppen. På den måde får du gået de hårde løbekilometer af, og du får frisk luft i lunger og til hjernen. Slutter du din gåtur af med at strække lidt ud, hjælper du kroppen til at slappe af.

Tag et koldt bad

Når du har gået en tur og trænger til en skyller, kan du med fordel slutte dit bad af i det kolde vand – så bliver du i den grad frisket op og du får en skøn følelse, når du træder ud af badet og får et håndklæde viklet om dig. Du går fra at være svedig og varm til at mærke kulden – og blodet kommer til at strømme gennem din krop. Prøv det! Det er skønt. Hvis du bare gerne vil tage et varmt bad, når du først er kommet hjem, kan du også slutte løbeturen af med et dyp i havet – så kan du komme hjem og få varmen efterfølgende.

Forkæl dig selv med en fodmassage

Udover en lang gåtur og et koldt bad, er det altid en god ide at forkæle dig selv med en gang massage – så musklerne slapper af og bliver afspændt. Du kan både nyde godt af en gang massage af hele kroppen, men har du løbet af lang tur, eller bare generelt brug fodtøjet meget, findes der næppe noget bedre end en god gang fodmassage. Du kan både få en, der elsker dig til at stå for den, eller du kan erhverve dig et massageapparat, der kan gøre arbejdet for dig – så er du fri for at vente på, at din elskede kommer hjem. Du får masseret dine ømme fødder nænsomt og øger i den grad dit velvære, så du er klar til næste dag.